Kurzy v Příbrami

Kurzy v Příbrami

Co všechno můžete navštěvovat v Příbrami?


SHOW DANCE

Taneční styl, který se vyučuje v TC R.A.K. po celou dobu existence. Jedná se o komplexní taneční styl, který v sobě sdružuje některé části z různých tanečních stylů. Díky této pestrosti se tak můžete v taneční stylu Show dance setkat s prvky balet, které jsou základem pro správné držení těla a dokonalou kontrolu pohybu. Stejně tak se v tomto stylu naučíte základní prvky jazzového tance, gymnastické prvky a základy pro akrobacii. Zároveň jsou zde používány pohybové prvky ostatních samostatných disciplín jako je Disco dance, Hip-Hop, Electric Boogie apod.

Jedná se o skupinový tance, kde skupina může mít maximálně 24 členů. Choreografii sestavuje choreograf na známé moderní písničky a vždy vyjadřuje nějaký příběh, někdy dokreslen pomocí rekvizit. Samozřejmostí jsou kostými dotvářející celkový obraz choreografie. Hodnotí se originalita, image a celková prezentace choreografie. Stěžejní a vysoce hodnocena je tzv. "Show hodnota" neboli celkově provedené a srozumitelná show.

GYMNASTIKA

Další kurz, který můžete navštěvovat v TC R.A.K. jako samostatné lekce je Gymnastika. Jedná se o kurz, který rozvýjí pohybové schopnosti od základů. Jelikož jsme taneční škola, gymnastika je směřována k k tanci a tak zde probíhá výuka prvků, které lze využít v tanečních lekcích jako jsou různé skoky, přemety, salta apod. Nicméně naučíte se i klasické gymnastické prvky od úplných začátků. Gymnastika je jako samostatný kurz, nebo jako další rozvíjející aktivita pro pokročilé tanečníky.

Speciálním kurzem je pak tzv. Gymnastický oddíl, který je možné navštěvovat pouze na Kladně a jedná se o specializovanou výuku sportovní gymnastiky. Gymnastický oddíl je připravován na klasické soutěže ve sportovní gymnastice.

Mohlo by Vás také zajímat:
Generální zkoušky - Beroun 2024

Generálky se uskuteční 6. a 7. dubna 2024 (AKTUALIZOVÁNO)

26. 03. 2024

Detail
Velikonoční prázdniny

Od čtvrtka 28. 3. do pondělí 1. 4. si odpočineme od tance!

25. 03. 2024

Detail
CDO Zemské kolo STREET - ZMĚNA

POZOR: došlo ke změně adresy soutěže!

18. 03. 2024

Detail



Partneři TC R.A.K.: