Taneční soutěže!

Taneční soutěže!

Soutěže k tanci patří a tak i TC R.A.K. pravidelně vyjíždí poměřit své dovednosti na soutěže.


Czech Dance Masters

Už od svého založení se taneční centrum R.A.K. pravidelně účastní různých tanečních soutěží napříč Českou republikou, ale pravidelně taká vyráží na mezinárodní soutěže do zahraničí, kde reprezentuje svými výkony ČR.

TC R.A.K. je členem CDO ( Czech Dance Organization, z.s.), která připravuje a dohlíží nad pravidly soutěže Czech Dance Masters (CDM). Tato soutěžní tour je několika kolovou soutěží a taneční skupiny z jednotlivých tanečních škol postupují podle svých výkonů po jednotlivých urovních soutěže. Vyvrcholením soutěžní tour je Mistrovství ČR, kde se utkají taneční skupiny z celé republiky o titul Mistra ČR.

Soutěže CDM jsou rozděleny podle tanečních stylů, podle různých úrovní a podle věku tanečníků ve skupině. Z toho vyplívá, že Mistrů ČR je hned několik v jednom roce, jelikož každá kategorie / liga má svého vítěze. Nejvyšší kategorií v soutěžích skupin je tzv. extraliga, kde se potkávají nejlepší a nejúspěšnější skupiny z celé republiky. Ti kdo se umístí na prvních místech jsou pak nominováni pro reprezentaci ČR na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa pořádané pod hlavičkou mezinárodní organizace IDO (Intarnational Dance Organization).

Pohárové Soutěže

Mezi další typ soutěží, na který posílá TC R.A.K. své svěřence pro cenné kovy, jsou tzv. pohárové soutěže. Vítězství v pohárové soutěži není postupem na další (vyšší) úroveň soutěže, ale soutěží se pouze o vítězný pohár. Také tyto soutěže jsou rozděleny podle disciplín / tanečních stylů, podle věku a podle výkonosti.

TC R.A.K. je pořadatelem pohárové soutěže "R.A.K. Dance Cup" kde se pravidelně poměří všechny složky TC R.A.K., soutěž v dřívějších letech nesla název Beroun Cup. Jedná se o oblíbenou soutěž také u dalších tanečních škol a tak je pravidelně zajištěna velká míra konkurence.

Mohlo by Vás také zajímat:
Mistrovství Čech - ART

Czech Dance Masters v Chomutově

23. 04. 2024

Detail
CDO Mistrovství Čech - STREET

Czech Dance Masters - STREET

22. 04. 2024

Detail
CDO Zemské kolo STREET - ZMĚNA

POZOR: došlo ke změně adresy soutěže!

18. 03. 2024

Detail



Partneři TC R.A.K.: